Pyssel inspiration - Pysseltips och Scrapbooking

Pyssel inspiration går att hitta lite var stans. Vi på Scrapbookingklubben delar gärna med oss av tips och ideer.

Olika pyssel tips i din epost

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du pyssel tips varje månad. Dessutom kan du kostnadsfritt delta i utlottning av material för scrapbooking och pyssel.

Här är några pysseltips och pysselinspiration för att hjälpa dig att komma igång med dina pysselprojekt:
Välj ett tema: Välj ett tema för ditt pysselprojekt, till exempel högtid, naturen eller djur. Detta kan hjälpa dig att hitta inspiration och fokusera på vad du vill skapa.
Samla ihop material: Innan du börjar, samla ihop allt material du behöver för ditt pysselprojekt. Detta kan inkludera papper, färger, lim, pincett och andra verktyg.
Gör en plan: När du har samlat ihop materialet kan du göra en grundläggande plan för vad du vill skapa. Skissa en layout och tänk på vilka färger och dekorationer du vill använda.
Experimentera: Var inte rädd för att experimentera och testa olika saker. Det är en del av att pyssla, så var inte rädd för att göra misstag.
Ha roligt: Pyssel ska vara kul och avslappnande, så se till att ha roligt medan du skapar dina projekt. Njut av processen och var inte för hård mot dig själv om något inte blir som du tänkt.

Pyssel är en hobby där man skapar något med hjälp av olika material och verktyg. Det kan handla om att skapa konstverk, dekorationer eller andra saker med hjälp av papper, färger, lim och andra verktyg.

Det finns många olika saker man kan pyssla med, och det är en hobby som passar människor av alla åldrar. Pyssel är en rolig och avslappnande aktivitet som kan hjälpa till att lindra stress och öka kreativiteten.

Tips på pyssel är superhett. Det märker också Karin Schaeffer som driver bloggen pysselbolaget.se med sin dotter Karin. De har tusentals besökare varje vecka.

– Jag tycker mig se ett ökat intresse för saker man kan göra själv, säger Karin Schaeffer.
 
LÄS OCKSÅ: 7 bloggar du måste följa om du gillar pyssel

Göra egna armband är trendigt
– Många av oss behöver den stund av lugn och ro som pysslandet innebär. Sen är det också en kombination av att vi har det gott ställt och en ökad miljömedvetenhet. Vi vill omge oss med det som är unikt, handgjort och tillverkat med minimal klimatpåverkan.

Och då passar pysslandet perfekt!

– Att göra egna armband är väldigt hett just nu, säger Helena Söderberg som driver bloggen och nätshoppen Make and create.se.

– Förra året gjorde alla armband med gummiband och i år är det att knyta överlevnadsarmband som gäller. Det är armband gjorda i makraméstil och de går att repa upp och användes förr i världen för jakt och fiske.

– Armband med bokstavspärlor är också väldigt populärt, säger Helena.

Pyssel inspiration och idéer

Andra trender som är heta just nu är allt inom betong.

– Det är ju inspirerat av vad som gäller inom inredning just nu, säger Helena.  Många målar både väggar och möbler med kalkfärg som ger en rå och lite sliten yta.

– Vi använder sprejfärg väldigt mycket just nu, säger Karin Schaeffer om vad som gäller hemma hos henne. Vi sprejar gamla leksaker, anslagstavlor och julkulor. Allt blir nytt och snyggt med sprejfärg!

Helena Söderberg tror att pysslandet blir populärare som en motvikt till all teknik.

– Vår omvärld blir mer och mer en teknikcentral. Både barn och vuxna behöver en motvikt, vi behöver sätta oss ner och skapa med händerna.

– Från början när vi startade för tre år sedan hade vi 3 000 artiklar, nu har vi 13 000 och ökar stadigt.
 
Vill du ha pysseltips?

Här hittar du massor!

Pyssla med pärlor
Det finns hur många saker som helst du kan göra med olika typer av pärlor. Och det finns verkligen hur många olika sorter som helst; glas, plast, trä, keramik och naturpärlor. Men även lerpärlor, pärlor av metall och stenpärlor! Rocaillespärlor är små, små pärlor av glas med ett hål i mitten och finns i hundratals färger. Du kan göra supersöta armband av rocaillespärlor.

I början kan det vara enklast att köpa färdiga materialsatser, innan inspirationen har kommit i gång.

Pyssla och gör dina egna överlevnadsarmband

Ett pyssel tipls är den heta smyckestrenden just nu är att knyta makraméarmband av snören. Från början användes de ute i ödemarken, de går att repa upp och använda som linor för fiske och jakt. Superhett i USA, men det börjar komma mer och mer i Sverige. Armbanden går att variera i färg och mönster, och ser arbetade och proffsiga ut. Så här gör du.
 
Höstpyssel för barn
De röda och gula löven är inspirerande att göra saker av – och naturen är bästa platsen om man vill hitta material till sitt höstpyssel. De starka färgerna och allt som bara ligger där och väntar på att man ska göra något av dem! Gå en tur i skogen och plocka kottar, löv, pinnar och stenar och gör fina saker.

Artikeln ovan är hämtad från Expressen